OPTICAL SHOP LASKARIS,KOLONAKI

 

 

Transparency, semi-transparency, opaque and reflection are represented in space via one rectangular grid, created with lighten surfaces made of plexiglas and mirrors. The grid of plexiglas also serves as the main display case.

The curvilinear stripes along the axis of the shop fold and create on the ground level the service counters and on the ceiling the necessary space for the support of lighting systems.

The icy and static style is transformed to a warm and dynamic atmosphere through the constant colour alterations effected via lighting. The grid with the lighten plexiglas emphasizes the perspective of the oblong space.

Design and construction include the interior of the ground level of the shop, the first andsecond floor (offices, laboratories and contact lenses department), the furniture and the lighting system.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PROJECT: Renovation of the Optical Shop LASKARIS

LOCATION: Kolonaki Square, Athens

CLIENT: LASKARIS OPTICS (chain stores)

DESIGN TEAM: Elina Drossou, Pascal Wever

PROJECT MANAGEMENT: Elina Drossou

PROJECT STATUS: Completed, 2006

AREA: 30m2